Всеросійська надзвичайна комісія: початок діяльності (грудень 1917 р. – липень 1918 р.) - Баран, Володимир (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті показано історичні передумови створення та особливості функціонування Всеросійської надзвичайної комісії, напрями каральної діяльності радянських органів державної безпеки в грудні 1917 – липні 1918 рр.
Keywords: Всеросійська надзвичайна комісія; органи державної безпеки; радянська тоталітарна система.