Результати досліджень в с. Полонка Луцького р-ну - Златогорський, Олексій Євгенович; Вашета, Михайло Петрович; Zlatohorskyi, Oleksii Ye.; Vasheta, Mykhailo P. (Інститут археології НАН України, 2013)
На багатошаровій пам’ятці, розташованій у південно-західній частині с. Полонка, на високому мисі лівого берега р. Чорногузка в 2011—2012 рр. досліджено 194 м2. Було продовжено нумерацію траншей і розкопів, розпочату в 2008 р. Невеликими площами з’ясовано характер багатошарової поселення, представлений знахідками епохи енеоліту, бронзи, ранньослов’янського, давньоруського та пізньосередньовічного періодів, виявлено поховання епохи бронзи та скарб монет ХІV ст.
Keywords: скарб; давньоруський період; тшинецько-комарівська культура; празькі гроші; Полонка; епоха бронзи; Чорногузка