Географія ґрунтів та земельних ресурсів - Полянський, Сергій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Методичне видання вміщує тринадцять тем лекційних занять, список використаної та рекомендованої літератури з освітнього компонента «Географія ґрунтів та земельних ресурсів». Висвітлено роль та функції ґрунтів у біосфері, їхні основні фізичні, хімічні, біологічні властивості й режими, родючість та способи її підвищення. Подано генезис типів ґрунтів світу, їх географію та особливості поширення. Для здобувачів освіти географічних спеціальностей вищих навчальних закладів, викладачів, спеціалістів відповідних профілів. Видання може бути корисним для всіх, хто цікавиться географією поширення ґрунтів у світі.
Keywords: географія; грунт; грунтовий профіль; земельні ресурси; 631.472(07)