Правові основи демократії участі в Європейському Союзі - Федонюк, Сергій Валентинович; Fedoniuk, S. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Проаналізовано розвиток бази первинного та вторинного права ЄС як підстави розширення участі громадян у прийнятті політичних рішень на рівні інституцій Союзу. Показано сучасні тенденції та підходи у європейській відкритій демократії, пов’язані з розширенням можливостей доступу до інформації та реалізацією потенціалу інформаційно-комунікаційних технологій у політиці. The development of base of primary and secondary EU law as the basis of increased citizen participation in political decision-making at the level of EU institutions is analyzed. Showed current trends and approaches in european open democracy, associated with the expansion of opportunities for information access and realizing the potential of information and communication technologies in politics.
The Legal Basis of Participatory Democracy in the EU
Роботу виконано на кафедрі міжнародної інформації ВНУ ім Лесі Українки
Keywords: електронна участь; e-participation; Internet; European Union; Інтернет; Європейський Союз