Особливості говірок Волинського Полісся у фольклорних записах О. Кондратович - Грицевич, Юрій Васильович; Hrytsevych, Yurii V. (Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет», 2014)
У статті проаналізовано фонетичні та морфологічні особливості волинськополіських говірок, відбиті у фольклорних записах О. Кондратович.

The article analyzed the phonetic and morphological features of Volynian-Polissyan patois reflected in folklore recordings O. Kondratovych.
The features of Volynian-Polissyan patois in the collection of folklore records O. Kondratovych
Keywords: волинськополіські говірки; голосні фонеми; рефлекси давніх голосних; приголосні фонеми; архаїзми; граматична аналогія; Volynian-Polissyan patois; vowel phonemes; long vowels reflexes; consonant phonemes; archaism; grammatical analogy