Концепти ДОБРО – ЗЛО в художній мовній картині світу (на матеріалі сучасних арабських та українських фразеологізмів) - Соловйова, О. А.; Solovyova, O. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено спробу проаналізувати бінарні концепти ДОБРО – ЗЛО в художній мовній картині світу на матеріалі сучасних арабських та українських фразеологізмів та обґрунтувати їх опозиційні взаємо¬зв’язки, які доповнюють знання про особливості семантики фольклорного слова. The scientific paper is attempted to determine the language analysis of the binary concepts GOOD –EVIL in fiction linguistic world-image on the basis of modern Arabic and Ukrainian phraseological units and to base its opposition interconnections with supplement the information relative to the features of the semantics folk word.
The concepts Good – Evil in Fiction Linguistic World-Image on the Basis of Modern Arabic and Ukrainian Phraseological Units
Keywords: фольклорна картина світу; folk world-image; концептосфера; sphere of concepts; біном; binomial