Ставлення студентів до занять фізичним вихованням у ВНЗ - Пальчук, Марія Борисівна; Кенсицька, Ірина Леонідівна; Palchuk, Maria; Kensitskaya, Irina (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті представлено результати анкетування, спрямованого на вивчення ставлення студентів до занять фізичним вихованням у ВНЗ. Установлено причини, які заважають студентам займатися фізичною культурою та спортом, а саме: відсутність умов, нездатність подолати лінощі й пасивність, відсутність компанії, стан здоров’я, відсутність зовнішніх стимулів. Серед причин, які впливають на негативне ставлення до занять фізичною культурою та спортом, опитані вказали на тісноту в спортивних залах, відсутність зручностей у роздягальнях, душових, туалетах, незручний розклад занять, відсутність можливості займатися будь-яким видом спорту, мала кількість змагань. The article presents the results of the researches aimed at studying the students’ attitude to physical education classes at higher school level. There have been established the reasons that hinder the students to engage in physical culture and sport at higher school level, namely: the absence of conditions, failure to overcome laziness and passivity, lack of ability to practice with partners, absence of external stimuli. Among the factors that affect the negative attitude to involvement in physical culture and sports, the students have indicated the following: tightness in gyms, lack of amenities in the locker rooms, showers, toilets, inconvenient timetables, lack of variability in sports engagement, insufficient number of competitions.
The Attitude of Students to Physical Education Classes at Higher School Level
Keywords: фізичне виховання; студенти; ставлення; physical education; students; attitude