Виклики сталого розвитку в управлінні водними ресурсами територіальних громад - Фесюк, Василь Олександрович; Полянський, Сергій Олександрович; Познанська, Юлія; Парамуд, Віктор Русланович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Розглянуто основні виклики управління водними ресурсами в контексті просторового планування та розвитку територіальних громад України. Проаналізовано географічні особливості водозабезпечення різних регіонів, проблеми застарілої інфраструктури та басейнового підходу до управління. Особлива увага приділена впливу кліматичних змін, соціально-географічним диспропорціям у доступі до води та необхідності інтегрованого просторового планування з урахуванням водного чиннику. Ключові слова: управління водними ресурсами, просторове планування територіальних громад, басейновий підхід до водокористування, географічні аспекти водозабезпечення, інтегроване управління водними ресурсами.
Keywords: сталий розвиток; територіальні громади; водні ресурси; 556[005]:502.131.1