Формування навички самостійності у навчанні (на основі закордонного досвіду) - Бондарчук, Олена Юріївна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
В рамках співпраці Волинського національного університету імені Лесі Українки із Спілкою «Мости дружби в Україну/Brückenschlag-Ukraine e.V.» з початком російсько-української війни виник проєкт «Schule in Deutschland/ Школа в Німеччині». Науково-педагогічні працівники кафедри та здобувачі освітистуденти освітніх програм, які обслуговує кафедра, мали змогу у січні-лютому 2023 року та з вересня 2023 по травень 2024 пройти практику та стажування у освітніх закладах округу Герфорд (Північно-Рейнська Вестфалія, Німеччина). У тезах описано один із аспектів набутого досвіду.
Keywords: Німецька мова; самостійність; школа Німеччини; навчання біженців