Друга іноземна мова (англійська) : програма нормативної навчальної дисципліни - Шкамарда, Оксана Андріївна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2019)
Мета практичного курсу «Друга іноземна мова (англійська)» передбачає оволодіння та практичне використання і вдосконалення набутих студентами вмінь та навичок у читанні, аудіюванні, письмі, монологічному та діалогічному мовленні на основі лексичного матеріалу, передбаченого вимогами програми 4 курсу. Зміст навчального процесу реалізується у практичному володінні мовою з дотриманням орфоепічних, граматичних, лексичних і стилістичних норм у наступних аспектах: 1) мовленні (усному і писемному, підготовленому заздалегідь та спонтанному в межах тематики, що вивчається); 2) читанні оригінальних текстів з повним розумінням прочитаного; 3) аудіюванні оригінальних монологічних (діалогічних) текстів носіїв мови, перегляді відео фрагментів на англійській мові; 4) письмі (написанні творчих робіт за визначеною у межах програми тематикою). Основними завданнями навчальної дисципліни «Друга іноземна мова (англійська)» є: - актуалізація мовних одиниць, які реалізуються в модулях - семантизація мовних одиниць модулів - закріплення актуальних мовних одиниць у монологічному мовленні у діалогах та полілогах - імпровізація з тематики модулів з урахуванням актуальної лексики - розвиток умінь аналітичної роботи над текстами - вдосконалення навичок передачі інформації з рідної мови на англійську з елементами імпровізації Курс другої іноземної мови (англійської) сприяє подальшому формуванні у студентів комунікативної, лінгвістичної і соціокультурної компетенцій. Програма розроблена в руслі Болонського процесу і спрямована на освоєння дисципліни за модульно-рейтинговою системою навчання. Програма включає використання автентичного матеріалу, інтерактивних електронних і он-лайн ресурсів.
Keywords: програма; навчальна дисципліна; англійська мова; друга іноземна мова