Атрактивність озерних комплексів Шацького національного природного парку - Ільїн, Леонід; Гринасюк, Анастасія; Ilyin, Leonіd; Hrynasiuk, Anastasia (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Останнім десятиліттям масовий розвиток туристичної діяльності та неконтрольовані туристичні потоки відзначаються на цінних в екологічному аспекті територіях, що призводить до негативних наслідків. Вагоме місце серед рекреаційних ресурсів Шацького національного природного парку займають озера. Із цього по- гляду важливе оцінювання атрактивності водних об’єктів. Розглянуто методику оцінювання естетичної при- вабливості озерних комплексів, апробовану на території Шацького поозер’я. Докладно проаналізовано критерії оцінювання та виявлено найбільш привабливі в естетичному аспекті озера Шацького національного природного парку. In the past decade massive growth of tourism and uncontrolled tourist flows which lead to negative consequences were observed on ecologically valuable territories. Lakes are very weighty among recreational resources of Shatsky National Nature Park. From this perspective, it is important to estimate attractiveness of water objects. This paper deals with a methodology for evaluating the aesthetic appeal of lakes systems, which was tested in the Shatsky Lake District. The detailed analysis of evaluation criteria was done and the most attractive lakes of the Shatsky National Nature Park in the aesthetic sense were found.
Attractiveness of Lakes Systems of Shatsky National Nature Park
Keywords: атрактивність озерних комплексів; естетична привабливість території; Шацький національний природний парк; ttractiveness of lakes systems; aesthetic appeal site; Shatsky National Nature Park