Дослідницькі методи в різних галузях практичної психології - Грицюк, Ірина Михайлівна; Магдисюк, Людмила Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У навчальному посібнику представлені питання що стосуються розгляду теоретичних та практичних питань практичної психології. Розкрито історію становлення практичної психології. Охарактеризо-вано та визначено практичні способи застосування до різних видів психологічної допомоги. Особливу увагу приділено практичними технікам та підбору психодіагностичних методів для вирішення різноманітних психологічних проблем та завдань, які постають перед практичним психологом. Визначено вимоги до професії та ризики, особистісні та професійні якості, що важливі для успішної реалізації на сьогодні. Є словник термінів, які можна використовувати для ово-лодіння професійною термінологією.
Keywords: практична психологія; комунікативна компетентність психолога-практик; соціальні орієнтації фахівця; психологічне консультування; 159.9:005.942]:159.9.07(07)