Зоологія хордових - Білецька, Марія Григорівна; Сухомлін, Катерина Борисівна; Теплюк, Вадим Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Методичні рекомендації до лабораторних робіт із зоології хордових розроблені для студентів заочної форми навчання спеціальностей 091 Біологія та 014.15 Середня освіта (Природничі науки). Зоологія хордових у системі підготовки бакалаврів біології належить до циклу дисциплін професійної підготовки. Вона передбачає вивчення особливостей зовнішньої і внутрішньої будови, розвитку, екології, поведінки, систематики і філогенії хордових тварин, практичного значення основних груп хордових та окремих її представників. Успішне освоєння цих знань у значній мірі залежить від якісно проведених лабораторних робіт, передбачених навчальним планом. Такий вид навчальних занять як лабораторні роботи, дозволяють студентам закріпити теоретичні знання, отримані у ході лекцій та сформувати практичні навички роботи із зоологічними об’єктами. На лабораторних роботах із зоології у студентів закріплюються теоретичні знання шляхом вивчення морфології, анатомії, систематики тварин на роздатковому фіксованому матеріалі, скелетах тварин, муляжах, формуються навички й уміння з проведення розтинів тварин, препарування органів, виготовлення тимчасових і постійних препаратів та ін. Методичні рекомендації для лабораторних робіт із курсу зоології хордових складені відповідно до діючого навчального плану. Містять розробки 4 лабораторних робіт. Сформовані згідно методичних вимог: вказано тему та мету роботи, обладнання, завдання, які потрібно виконати, методичні вказівки до виконання цих завдань. Подаються необхідні схеми, таблиці та рисунки, а також теоретичні відомості із теми.
Keywords: зовнішня і внутрішня будова; круглороті; риби; земноводні; плазуни; птахи; ссавці; 596/599 (072)