Естетизація навчально-виховного процесу загальноосвітньої школи-інтернату - Дем'янчук, Олександр Никанорович; Чихурський, Анатолій Сергійович; Берлач, Олександр Павлович; Demianchuk, Oleksandr N.; Chykhurskyi, Anatolii S.; Berlach, Oleksandr P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У монографії розглядається питання цілісного аналізу проблеми естетизації загальноосвітньої школи-інтернату. Авторами з’ясовано специфіку соціалізаційних процесів в умовах загальноосвітньої школи-інтернату як середовища естетичної освіти і виховання особистості; визначено можливості образотворчого мистецтва як основи естетизації навчально-виховного процесу та формування творчої особистості учнівської молоді. Монографія адресована науковцям, аспірантам, докторантам, викладачам мистецьких і педагогічних навчальних закладів, де здійснюється підготовка фахівців, пов’язана з розвитком образотворчого та народно-декоративного мистецтва; усім, хто цікавиться проблемами мистецької освіти. The monograph examines the issue of a holistic analysis of the problem of aesthetization of a general-education boarding school. The authors find out the specifics of socialization processes in the conditions of a general-education boarding school as a medium of aesthetic education and personality education; The possibilities of fine art as the basis for the aesthetization of the educational process and formation of the creative personality of the student youth are determined. The monograph is intended for scientists, graduate students, doctoral students, teachers of artistic and pedagogical educational establishments, where specialists are trained in the development of fine arts and folk decorative art; All those who are interested in artistic education.
Keywords: естетизація; Науково-теоретичні підходи до проблеми естетизації; естетична освіта