Наполеонівська епоха у творах Ф. Стендаля «Пармський монастир», Л. Толстого «Война и мир», С. Жеромського «Popioły»: до проблеми літературної комунікації - Остапчук, В. В.; Ostapchuk, V. V. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті через поетику охарактеризовано збіги й розбіжності в зображенні наполеонівської епохи Ф. Стендалем, Л. Толстим і С. Жеромським; з урахуванням антропологічного виміру висвітлено функціону¬вання комунікативних засобів у художній системі романів «Пармський монастир», «Война и мир» і «Popioły» («Попіл»). The similarities and discrepancies of napoleon’s period described by F. Stendal, L. Tolstoi, S. Zheromskii are characterized in this article through poetry, including anthropological dimension, the functioning of comunicative means is highlighted in the art system of novels such as the function of communication in the art system novels – «Parma monastery», «War and Peace» and «Ashes».
The Period of Napoleon in the Novels of F. Stendal “Parma Monasteru», L. Tolstoi «War and Peace», S. Zheromskii «Ashes»: Problem of Literaru Communication
Keywords: війна; наполеонівська епоха; натуралістичний опис; патріотизм; антропологія; комунікація; наративна стратегія; наратор; war; period of Napoleon; naturalistic description; patriotism; anthropology; communication; narrative strategy; narrator