Складносурядні речення в романі Міколая Лозінського “Книга” - Білань, Ірина Богданівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі досліджуються складносурядні речення у романі Міколая Лозінського «Книга». Здійснюється узагальнення відомостей про складносурядні речення у польській мові, підходи учених до їх трактування в сучасній синтаксичній науці, семантико-синтаксичні відношення, засоби зв’язку між предикативними частинами. Осмислюється структура, семантика і функціональні типи складносурядних речень із простеженням їхнього потенціалу для творення тексту. Простежується взаємозв'язок між фізично-емоційною складовою мовця та висловлюванням через сполучники сурядності.
Keywords: складне речення; складносурядне речення; безсполучникове речення; семантико-синтаксичні відношення; паратакса; засіб зв’язку