Шинування при проведенні фізичної терапії після опіків. - Вавдіюк, Ганна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Шинування допомагає запобігти формуванню щільного рубця на місці опіку в вимушеному положенні шляхом фіксації суглобів у функціонально вигідному положенні. Шинування важливе не тільки для позиціонування, але й для розтягування скороченої рубцевої тканини. Це важливий метод фізичної терапії, який застосовує контрольовану м’яку силу до м’яких тканин протягом тривалого періоду часу.
Keywords: фізична терапія; опіки