Вербальне опоганення чоловіка (негативна характеристика чоловіка в німецькомовних перекладах) - Ткачівська, Марія Романівна; Tkachivska, M. R. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті наведено та проаналізовано дефініцію поняття «лайлива лексика», звернено увагу на важливість й актуальність дослідження перекладу лайливої лексики. Окреслено завдання та новизну дослідження. Систематизовано лексичні одиниці на позначення негативних характеристик чоловіка. Запропоновано можливі способи відтворення лайливої лексики німецькою мовою, які підкріплюються прикладами з перекладів творів письменників-постмодерністів. The article provides the definition of the notion “abusive vocabulary”, pays attention to the importance and actuality of the research of the abusive vocabulary translation. The aim of the article is to make a short analysis of the abusive vocabulary and a study of the translation of the lexical units which denote the negative characteristics of men. The article systematizes lexical units denoting the negative characteristics of men. The article also offers several ways of reproduction of the abusive vocabulary into German and they are supported by the examples from the works of the post-modern writers.
Verbal Defiling of Men (Negative Characteristics of Men in the German Translations)
Keywords: лайлива лексика; abusive vocabulary; переклад; translation; характеристика; characteristics