Захворювання населення Волинської області на уролітіаз - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Karpiuk, Zoia K. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2005)
Сечокам’яна хвороба досить поширена в Україні. Вона викликана цілою низкою зовнішніх чинників: соціально-економічним, забрудненням довкілля, кліматичним, гідрохімічними особливостями питної води геологічним, що діють сукупно з більшою чи меншою перевагою одного чи декількох з них [Зузук, 2002], хоча її виникнення зумовлене також і багатьма внутрішніми причинами.
Keywords: уролітіаз; сечокамяна хвороба; Волинська область; нирки; сечовод