Місто Торчин XVI – початку XVIІ ст. - Петрович, Валентина Василівна; Яцечко-Блаженко, Тетяна Володимирівна; Petrovych, Valentyna V.; Yatsechko-Blazhenko, Tetiana V. (Волинський краєзнавчий музей, 2016)
У статті висвітлено історію міста Торчина XVI – початку XVIІ століття. Проаналізовано умови надання йому магдебурзького права, що сприяло соціально-економічному розвитку міста та перетворенню його в один із найбільших торгівельно-ремісничих центрів Волинської землі.

The article covers the history of the Torchyn city in XVI - on beginning of XVII century. Conditions of granting it Magdeburg rights that promoted social and economic development of the city and its transformation into one of the largest trade and craft centers Volyn region.
The history of the Torchyn city in XVI - on beginning of XVII century
Keywords: Місто Торчин; магдебурзьке право; біскуп; церква; the Torchyn city; magdeburg rights; church; bishop