Методика застосування кластерного аналізу для ідентифікації образів споживачів освітніх послуг - Букало, Надія Артемівна; Bukalo, Nadiia A.; Войтович, Сергій Ярославович; Voitovych, Serhii Y. (Полтавський університет споживчої кооперації України., 2009)
З метою формування образів споживачів освітніх послуг та виявлення їх споживацької поведінки в роботі представлений теоретичний огляд різноманітних методів розбиття сукупностей об’єктів на однорідно-стійкі групи. Досліджено сутність і практично реалізовано послідовність етапів проведення кластерного аналізу ідентифікації образів споживачів освітніх послуг. With the purpose of forming of educational services consumers’ images and exposure of their consumer conduct, the theoretical review of various methods of division of objects aggregates into homogeneously proof groups is presented in the work. The essence and the sequence of the stages of cluster analysis conducting of identification of educational services consumers’ images is practically realized and investigated.
Cluster analysis application for identification images of education services users
Keywords: Освітні послуги; кластери; кластерний аналіз; метод деревовидної кластеризації; clusters; cluster analysis; method of of derevopodibnoy clusterization