Служба інформаційно-аналітичного забезпечення органів державної влади: структура та напрями діяльності - Орєхова, Анастасія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та аналізу служби інформаційно-аналітичного забезпечення органів державної влади. У роботі розглядається структура таких служб, їх функції та завдання, а також основні напрями діяльності. Особлива увага приділяється методам та засобам збору, аналізу та поширення інформації, які використовуються в роботі служби. У рамках кваліфікаційної роботи детально аналізується роль і значення служб інформаційно-аналітичного забезпечення в контексті функціонування органів державної влади. Досліджується їхня роль у забезпеченні прийняття стратегічних та тактичних рішень, моніторингу суспільного стану, прогнозуванні подій та аналізі інформаційного простору. Окрім цього, у кваліфікаційній роботі розглядаються сучасні технології та методи аналізу великих обсягів даних (Big Data), штучного інтелекту (AI), машинного навчання тощо, які застосовуються в роботі для аналізу інформації. Висвітлено також етичні та правові аспекти збору, обробки та використання інформації в рамках державного апарату. Здійснюється порівняльний аналіз підходів до організації та функціонування різних служб інформаційно аналітичного забезпечення, що дозволяє визначити найефективніші практики та впровадити їх на національному рівні.
Keywords: інформаційно-аналітичне забезпечення; органи державної влади; аналітична діяльність; інформаційні ресурси; інформаційні технології