Підготовка майбутнього вчителя початкових класів до самоосвітньої діяльності - Пилипчук, Оксана Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено процес підготовки майбутнього вчителя початкових класів до самоосвітньої діяльності. Перший розділ роботи присвячений висвітленню теоретико-методологічних засад дослідження проблеми підготовки майбутнього вчителя початкових класів до самоосвітньої діяльності. У цьому розділі ми з’ясовуємо, як висвітлені ключові поняття у психолого-педагогічній літературі, яку роль відіграє самоосвітня діяльність у підготовці майбутнього вчителя до роботи із здобувачами початкової освіти, зазначаємо основні напрямки самоосвітньої діяльності майбутнього вчителя початкової школи. Другий розділ роботи спрямований на опис практичних аспектів процесу підготовки майбутнього вчителя початкових класів до самоосвітньої діяльності. Зокрема, в цьому розділі описано виявлення рівнів готовності майбутніх вчителів початкових класів до самоосвітньої діяльності, подано методику розвитку самоосвітньої діяльності майбутніх вчителів початкових класів, що базується на розвитку інтелектуального, духовного та інформаційного напрямів; проаналізовано та узагальнено результати експериментального дослідження.
Keywords: майбутній вчитель початкової школи; самоосвітня діяльність; здобувачі вищої освіти; здобувачі початкової освіти