Verbalization of the Artistic Concept Person in the Poetry of Holocaust (on the Basis of Poetic Works of Paul Celan) - Лешук, Ю. В.; Leshchuk, Yu. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті йдеться про моделювання художнього концепту ЛЮДИНА в поетичних творах німецького письменника Пауля Целана. Автор трактує цей концепт як динамічну величину, семантичну структуру якої визначають зміни, що відбуваються і в суспільстві, і у свідомості окремо взятого індивіда. The article deals with the modeling of the artistic concept PERSON in the poetry of the German writer Paul Celan. The concept is considered to be a dynamic value, the semantic structure of which is predetermined both by the changes, taking place in the society and in the consciousness of a separate person.
Вербалізація художнього концепту Людина в ліриці Голокосту (на матеріалі поетичних творів Пауля Целана)
Keywords: художній концепт; artistic concept; оксюморон; oxymoron; метонімія; metonymy