Констатувальний зріз показників фізичного стану студентів міста Івано-Франківська - Марчук, Світлана Андріївна; Римик, Роман Васильович; Marchuk, Svetlana; Rimik, Roman (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті досліджено питання фізичного стану студентської чоловічої молоді міста Івано-Франківська. Оскільки студенти України сьогодні складають науковий, культурний, інтелектуальний потенціал країни, генофонд нації, то проблема збереження й зміцнення їхнього здоров’я є важливою в культурно-освітньому, економічному та соціально-політичному вимірі. Водночас фізичний стан студентів протягом останнього десятиріччя різко погіршився внаслідок поглиблення соціально-економічної, екологічної й демографічної кризи. Мета статті – вивчення показників фізичного стану студентів вищих навчальних закладів міста Івано-Франківська. Експериментально встановлено, що фізичний стан студентів за низкою ознак (рівень і гармонійність фізичного розвитку, функціональний стан основних систем організму та його резервні можливості, рівень захворюваності й фізичної підготовленості) нижчий за встановлені норми. The scientific article is devoted to the physical condition of young male student of Ivano-Frankivsk. As young students in Ukraine today is the scientific, cultural and intellectual potential of the country, the gene pool of the nation, the problem of preservation and strengthening of health of students is an important cultural-educational, economic and socio-political dimension. At the same time, the physical condition of students over the past decade has deteriorated sharply as a result of the deepening socio-economic, environmental and demographic crisis. The aim was to study the performance of the physical condition of students in higher education Ivano-Frankivsk. It was established experimentally that the physical condition of the students on a number of characteristics (level of harmony and physical development, functional state of the main systems of the organism and its backup capabilities, morbidity and physical preparedness) below established standards.
Ascertaining Cut of Indices of Physical Condition of Students of Ivano-Frankivsk
Keywords: фізичний стан; студенти; фізичне виховання; вищі навчальні заклади освіти; physical state; students; physical education; higher education institutions