Функціональний резерв серця та фізична працездатність підлітків 12-14 років різних медичних груп - Сітовський, Андрій; Савчук, Ігор; Слюсар, Аліна; Олійник, Яна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Існуючі підходи до розподілу учнів на медичні групи за показниками індексу Руф’є не відображають реальних адаптивних можливостей й рівня фізичної працездатності школярів. Необхідні подальші вивчення інформативності й доцільності застосування проби Руф’є для розподілу школярів на медичні групи.
Keywords: працездатність; підлітки; функціональний резерв серця; медичні групи