Corpora in Linguistics : Theoretical Framework and Application - Koliada, Elina K.; Коляда, Еліна Калениківна; Vetskur, Tetiana A.; Вецкур, Тетяна Антоліївна (НУ "Острозька академія", 2013)
Стаття присвячена корпусним методам дослідження мовного матеріалу, сфері їх застосування, основним перевагам та недолікам. У праці представлено визначення та опис основних понять корпусної лінгвістики, а також короткий огляд історії розвитку цієї лінгвістичної течії. The paper deals with corpus studies, their methodology, sphere of application and main strengths and weaknesses. The main notions of corpus linguistics are defined and described. The paper also presents a brief outline of the corpus linguistics history and development.
Keywords: дані; data; корпус; corpus; методологія; methodology; дискурс; discourse; колокація; collocation; лексикографія; lexicography