Організація інклюзивної освіти в контексті розбудови нової української школи - Луканьова, Людмила Олексіївна (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2025)
В час розбудови Нової української школи великого значення набуває проблема створення інклюзивного освітнього середовища. Успішна організація інклюзивної освіти можлива лише за умови об’єднання зусиль науковців (обґрунтування організаційно-методичних засад інклюзивної освіти), громадськості (утвердження філософії інклюзії в суспільстві) та працівників навчальних закладів, які покликані реалізувати загальні принципи, організаційні завдання з урахуванням складності та ступеня порушень розвитку дітей. Освіта є визначальним чинником успіху не лише кожної людини зокрема, а й національного розвитку загалом.
Keywords: інклюзивне освітнє середовище; інклюзивна освіта; інклюзивна компетентність; служба психолого-педагогічного супроводу