Вікова психологія: методичні рекомендації до лабораторних занять - Гошовський, Ярослав Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Методичні рекомендації до лабораторних занять з ОК «Вікова психологія» містять теоретичні та практичні завдання, питання для самоперевірки, а також тестові завдання, що сприяють глибокому аналізу та осмисленню психічного розвитку на різних етапах онтогенезу. Окрему увагу приділено інструментарію для психологічної діагностики дітей, що дозволяє здобувачам сформувати практичні навички оцінки розвитку особистості. Методичні рекомендації розроблені для здобувачів вищої освіти освітнього рівня «Бакалавр» за спеціальностями «Психологія» та «Практична психологія». Вони спрямовані на забезпечення теоретико-методологічної та практичної підготовки студентів у сфері дослідження психічного розвитку особистості. Водночас матеріали можуть бути корисними для практичних психологів і науковців, які займаються комплексним аналізом закономірностей становлення та функціонування особистості впродовж усього життєвого циклу.
Keywords: онтогенез; провідний вид діяльності