Розробка історично-краєзнавчого туристичного транскордонного маршруту «Українсько-польське поєднання: від Замойщини до Волині» - Коцан, Н. Н.; Сидор, М. М.; Kotsan, N. N.; Sidor, M. M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розглянуто питання розробки системи історично-краєзнавчих туристичних маршрутів, які б сприяли українсько-польському примиренню й поєднанню, а також вихованню сучасного молодого покоління поваги до інших народів, здорове почуття патріотизму та національної гідності, розвитку найкращих людських якостей – взаємоповаги, взаємопідтримки та співчуття. Представлено розроблений авторами транскордонний історико-краєзнавчий туристичний маршрут «Українсько-польське поєднання: від Замойщини до Волині», який проходить по лінії Луцьк–Горохів–Володимир-Волинський і далі по території суміжної Польщі вздовж лінії Грубешів–Сагринь–Замостя. The question of developing a system of historical and local history touristic routes, which would help in Ukrainian-Polish reconciliation and also in education of the modern younger generation to respect other peoples, a healthy sense of patriotism and national dignity, the development of the best human qualities ─ mutual respect, mutual support and compassion. Cross-border local historical tourist route «Ukrainian-Polish combination from Zamoyschyna to Volyn» are presented by authors. It passes through Lutsk‒Horohiv‒Volodymyr-Volyns'k and than throu the territory of neighboring Poland along the Hrubiesziw‒Sahryn‒Zamosc.
Development of the Historical and Local History Cross-border Tourist Route «Ukrainian-Polish Combination From Zamoyschyna to Volyn»
Keywords: туризм; туристичний маршрут; транскордонне співробітництво; Україна; Польща; tourism; hiking trails; cross-border cooperation; Ukraine; Poland