Задачі та вправи з астрономії та астрофізики - Трохимчук, Петро Павлович; Шигорін, Павло Павлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У навчальному посібнику наведено типові задачі з оснорвних розділів астрономії та астрофізики, включаючи небесну механіку, практичну астрономію, теоретичну та експериментальну астрофізику, космологію, астроінженерію та т. п. Для студентів фізичних спеціальностей, а також біологів, хіміків, математиків та інших фахівців, котрі цікавляться сучасними проблемами астрономії та астрофізики.
Keywords: Астрономія; Небесна сфера; системи координат; небесна механіка; закони Кеплера; фотометрія зір; 52(076.1)