Статус англійських запозичень у лексичній системі української мови - Зубарєв, Олександр; Zubiarev, Oleksandr (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У дослідженні розглянуто дуже важливу проблему в сучасному українському мовознавстві. Праця присвячена вивченню нової запозиченої лексики англійського походження в сучасній українській мові. Робиться спроба класифікації цього шару лексики і співвіднесення його з загальною системою запозиченої лексики в складі сучасної української літературної мови. The suggested investigation raises a very important problem for the home linguistics. The article is devoted to the study of the new borrowed vocabulary of the English origin in modern Ukrainian. The attempt is made to classifu this layer of the vocabulary in the structure of the modern Ukrainian
The status of English loans in lexical system of the Ukrainian language
Keywords: запозичення; loans; англіцизм; Englishism; лексика; vocabulary; мова; languauge; мовлення; speech