Лікувально-оздоровчий напрям постконфліктного туризму Івано-Франківщини. - Мельник, Надія Вікторівна; Мельник, Андрій Васильович; Качаровський, Роман Євгенович (Харківський національний педагогічний університет імені Г.С.Сковороди, 2023)
Упродовж останніх років фокус уваги багатьох вітчизняних вчених направлений на дослідження лікувально-оздоровчого туризму як базового тригеру туристичного сектору України. Аналіз наукових публікацій показав певне розходження думок науковців щодо окреслення та змісту даного поняття. Зокрема, Гладкий О., Килівник В., Рудий Ю., Руда І., Марчук О., Кифяк В., Рутинський М., Петранівський В. розглядають лікувально-оздоровчий туризм в контексті медичного туризму. Мельник Л., Батиченко С., Михайліченко Г., Молодецький А., Остра В. визначають його як симбіоз лікування, оздоровлення та профілактики організму людини.
Keywords: туризм; лікувально-оздоровчий туризм; туристичний сектор; Івано-Франківська область; мінеральні води; торфові лікувальні грязі; 796.5:615.8(477.86)