Волинський наїв. Особливості народного малярства на склі (на прикладі народних умільців малярського осередку с. П'ятикори.) - Берлач, Олександр Павлович; Berlach, Oleksandr P. (Науково-інформаційний центр "Знание", 2016)
Наївне мистецтво на Волинській землі є явищем маловивченим сучасною мистецтвознавчою наукою, так як осередки народних майстрів надто розшаровані та попри своє існування мало заявляють на мистецтвознавчій арені. Тому, дана проблема є актуальною та потребує ретельних наукових розвідок. Naive Art in Volyn land is a phenomenon little known modern art-science, as centers of craftsmen too laminated and despite the existence of art had a claim on the scene. Therefore, this issue is urgent and requires careful scientific studies.
Volyn naive. Features folk painting on glass (on the example of craftsmen painting nidus s. P'yatykory.)
Keywords: народна картина; folk painting; народні майстри; folk artists; наївне мистецтво; naive art; малярські осередки; painting cells