Культурна ідентичність у полі культурологічної рефлексії - Столярчук, Наталія Миколаївна (My University, 2024)
У дослідженні проаналізовано сучасні наукові підходи до розуміння культурної ідентичності. Культурна ідентичність визначається як усвідомлення людиною своєї належності до будь-якої спільноти, що дозволяє їй зрозуміти своє місце в соціокультурному просторі і вільно орієнтуватися в навколишньому світі; це відчуття приналежності людини до тієї чи іншої культури. Проаналізовано вплив процесів глобалізації на трансформації культурної ідентичності.
Keywords: ідентичність; культурна ідентичність; глобалізація; автентичність; міжкультурна комунікація