Методологічні підходи до ідентифікації товарів як інструмент протидії фальсифікації на споживчому ринку - Тищук, Інна Володимирівна (My University, 2025)
У сучасних умовах розвитку споживчого ринку ідентифікація товарів набуває стратегічного значення, адже від її ефективності залежить якість продукції, безпека споживачів та довіра до виробників. Зростаюча проблема фальсифікації товарів створює серйозні ризики для економіки, громадського здоров’я та захисту прав споживачів. Для протидії цим викликам необхідно розробляти, вдосконалювати та впроваджувати науково обґрунтовані методи ідентифікації, що дозволяють забезпечувати прозорість та надійність оцінки якості продукції. Особливого значення набувають питання вибору відповідних методів ідентифікації, їхньої адаптації до сучасних умов ринку та узгодження з міжнародними стандартами. На основі аналізу первинної та вторинної ідентифікації формуються засоби ефективного виявлення фальсифікованої продукції та підвищення рівня споживчої безпеки
Keywords: Ідентифікація товарів; фальсифікація; 339.13:658.562