Підготовка майбутніх учителів початкових класів до формування дослідницьких умінь здобувачів початкової освіти засобами краєзнавчої роботи з палеонтології - Козачок, Катерина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено педагогічні умови підготовки майбутніх учителів початкових класів до формування дослідницьких умінь здобувачів початкової освіти засобами краєзнавчої роботи з палеонтології, які охоплюють: позитивне ставлення до розвитку дослідницьких умінь молодших школярів та формування стійкої потреби в саморозвитку, самовдосконаленні та самоактуалізації здобувачів вищої освіти;суб’єкт-суб’єктна взаємодія науково-педагогічного працівника і студентів на лекційних та практичних заняттях;упровадження інтерактивних методів і форм у зміст підготовки майбутніх фахівців до формування дослідницьких умінь молодших школярів у процесі навчання засобами краєзнавчої роботи з палеонтології. Визначено мету, завдання, етапи формування дослідницьких умінь молодших школярів у процесі навчання засобами краєзнавчої роботи з палеонтології. Проаналізовано та узагальнено результати експериментальної перевірки ефективності впроваджених педагогічних умов підготовки майбутніх учителів початкових класів до формування дослідницьких умінь здобувачів початкової освіти засобами краєзнавчої роботи з палеонтології.
Keywords: майбутній вчитель початкової школи; формування дослідницьких умінь молодших школярів; дослідницька діяльність; дослідницькі уміння; здобувачі початкової освіти; краєзнавча робота; засоби краєзнавчої роботи з палеонтології; палеонтологія