Лесезнавство у творчості Юрія Бойка-Блохина - Блохин, Дарина; Blokhin, Daryna (Німецько-Українське Наукове Об’єднання ім. проф. Юрія Бойка-Блохина, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті розглянуті деякі праці проф. Юрія Блохина з лесезнавства, праці останнього періоду діяльності Лесі Українки, в яких вона виявила себе як неоромантик у поєднанні з неокласиком. Письменниця пішла своїм шляхом: дивилася в минуле інших націй і будувала майбутнє своєї нації. Джерелом її творів була західноєвропейська романтика ХІХ століття. У своїх творах розвивала неоромантику, відповідно до ментальності української нації та її історії боротьби за визволення. Some papers of prof. Yuri Blokhin on forestry, works of the last period of L. Ukrainka’s work, in which she found herself neo-romantic and united with neoclassicism. Lesya went his own way: he looked in the past of other nations and built the future your of nation. The source of her works was Western-romanticism of the XIX century. In his writings, neo-romantics was developed, taking into account the mentality of the Ukrainian nation and its history of struggle for liberty.
LESJA UKRAINKA IN JURI BLOKHINS WORKS
Keywords: неоромантика Лесі Українки; європейський неоромантизм; неокласика; Ю. Блохин; Lesja Ukrainka neo-romantics; European neo- romanticism; neoclassicism; Yu. Blochin