Податковий потенціал офшорних зон в Україні та світі - Івашко, Олена Анатоліївна; Ivashko, O. A. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2014)
У статті розглянуто сутність та види офшорних зон, періоди їх розвитку та фактори впливу на перерозподіл світового капіталу. Проаналізовано структуру офшорного капіталу в світовій економіці. Обґрунтовано пропозиції офшорної активності для українського бізнесу. Essence and types of offshore areas, periods of their development and factors of influence on the redistribution of world capital. An offshore capital structure is analysed in a world economy. Suggestions of offshore activity are grounded for Ukrainian business
Tax potential of offshore areas in Ukraine and in the world
Keywords: офшорна зона; офшорна юрисдикція; офшорна компанія; податки; податковий потенціал; світова економіка; offshore zone; offshore jurisdiction; an offshore company; taxes; fiscal capacity; global economy