Сила волі та рівень фізичного стану як фактори формування здорового способу життя - Мардар, Г.; Черкалюк, Ю.; Mardar, H.; Cherkaliuk, Yu. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У формуванні здорового способу життя молодих людей має значення низка чинників. Дослідження сили волі, фізичного стану та самооцінки здоров’я й способу життя свідчать про те, що сила волі та фізичний стан відіграють, можливо, найважливішу роль. Тому вихованню цих якостей особистості слід надавати перевагу та формувати їх за допомогою занять спортом. For the formation of young people’s healthy lifestyle several factors have importance, among which willpower and physical condition are insufficiently paid attention in literature. Study of students and sportmen’ willpover, physical condition and self-concept of health and lifestyle testify that these factors just play, possibly the principal role in the formation of healthy lifestyle. That’s why to the upbringing of specified individual indexes advantages should be provided and they have to be formed by sports.
Willpower and Level of Physical Condition as Factors of Healthy Lifestyle Formation
Keywords: сила волі; фізичний стан; самооцінка здоров’я; спосіб життя студентів; willpower; physical condition; self-concept of health; students’ lifestyle