Використання бази даних „Судинні рослини Волинської області” у флористичних дослідженнях - Кузьмішина, Ірина Іванівна; Коцун, Лариса Олександрівна; Войтюк, Василь Петрович; Коцун, Борис Борисович; Лісовська, Тетяна Павлівна; Kuzmishyna, I. I.; Kotsun, L. A.; Vojtyuk, V. P.; Kotsun, B. B.; Lisovs'ka, T. P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
За результатами інвентаризації судинних рослин Волинської області вперше започатковано формування електронної бази даних, яка є передумовою моніторингу стану рослинного покриву регіону. Розроблено основні концептуальні положення бази даних. Наведено сучасний стан формування бази даних, яка містить біоекологічну паспортизацію понад 1800 видів судинних рослин. Показано можливості практичного використання бази даних для фітомоніторингу Української частини Українсько-Білорусько-Польського транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся».
Keywords: електронна база даних; судинні рослини; Волинська область; фітомоніторинг; біоекологічна паспортизація; транскордонний біосферний резерват