Проблеми українського екологічного законодавства в умовах повоєнного відновлення сталого розвитку регіонів - Караїм, Ольга (Вежа-Друк, 2023)
Після зосередження уваги на складних глобальних викликах із-за зміни клімату, екологічної кризи, зростання населення світу, знищення біорізноманіття та ін., нині надзвичайно актуальними для України є проблеми техногенно-екологічної небезпеки, повʼязані із війною на території нашої країни. Особливого втручання вимагають питання сучасного екологічного стану тимчасово окупованих та прилеглих до них територій, які у значних масштабах зазнають мілітаристського (військового) забруднення та руйнування. Одним із ефективних інструментів охорони природних ресурсів та повоєнного відновлення сталого розвитку регіонів є належне екологічне законодавство.
Keywords: екологічне законодавство; сталий розвиток регіону; повоєнне відновлення; 502.171:502.131.1(477)