Участь греко-католицького духовенства у діяльності Головної руської ради Participating of greek-catholic clergy is in activity of Golovna ruska rada Участвие греко-католического духовенства деятельности Главной руской рады. - Рудянин, Іван Петрович; Rudyanin, Ivan (СНУ ім. Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлюється участь галицького греко-католицького духовенства у суспільно-політичному житті Східної Галичини в середині ХІХ століття. Основну увагу приділено участі греко-католицького духовенства у заснуванні та діяльності Головної руської ради. In the article, participating of the Galychina greco-catholic clergy is illuminated in social and political life of East Galychina in a middle ХІХ of century. Basic attention is spared to participating of greco-catholic clergy in founding and activity of Golovna ruska rada. В статье освещается участие галицкого греко-католического духовенства в общественно-политической жизни Восточной Галичины в середине ХІХ века. Основное внимание уделено участию греко-католического духовенства в основании и деятельности Главной руской рады.
Keywords: Головна руська рада; духовенство; Східна Галичина.; Golovna ruska rada; clergy; East Galychina