Рослинні угруповання річки Луга Горохівського району Волинської області - Горанська, Людмила; Кузьмішина, Ірина Іванівна; Horanska, Liudmyla; Kuzmishyna, Iryna I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Підчас дослідження фітоценозів річки Луга Горохівського району Волинської області було виявлено чотири типи асоціацій: дернистоосоково-болотнопівникова (Carisetun(caespitosa) irisetosum (pseudacorus)), канадськоелодеєво-напівзануренокуширова (Ceratophylletum (submersi) elodeosum (canadesis)); лепехово-канадськоелодеєва (Acoretum (calamus) elodeosum (canadesis)); малорясково-вузьколисторогозово-лепехова асоціація (Lemneta (minor) – Typhetum (angustifolia) acorusosum (calamus)).
Keywords: рослинні угруповання; річка Луга Горохівського району