Західна Україна в 1939–1941 рр.: огляд історіографії та архівних джерел - Баран, Володимир (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті здійснено аналіз сучасної історіографії історії Західної України, приєднаної восени 1939 р. до складу СРСР, а також огляд основних архівних джерел, зокрема ключових фондів й окремих справ із зібрань центральних державних архівів України та Російської Федерації. У центрі уваги – становище українського й польського населення в умовах сталінської тоталітарної системи.
Keywords: Друга світова війна; Західна Україна; тоталітарна система; історіографія; джерела.