Аналіз діяльності мисливського господарства у Шацькому національному природному парку - Науміч, Ігор Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Серед різних наук мисливствознавство займає провідне місце як фундаментальна та прикладна наука, яка включає в себе біологічні основи мисливського господарства, облік і оцінку мисливсько-промислових ресурсів, мисливське упорядкування, техніку мисливського господарства, економіку та організацію мисливського господарства, біотехнію, продукції та охорону і раціональне використання мисливсько-промислових ресурсів. Нами було досліджено та проаналізовано ведення мисливського господарства у Шацькому національному природному парку за 2016 –2021 рр., зокрема було досліджено динаміку чисельності мисливських тварин, біотехнічні заходи, які проводяться на підприємстві та забезпечення охорони мисливських угідь. У першому розділі наводяться загальні поняття щодо обліку та оцінки мисливських ресурсів, методів вивчення запасів кормів та кормової ємності лісових угідь, методи обліку чисельності мисливських тварин. Другий розділ містить характеристику об’єкта дослідження, а також основні положення методики досліджень та природно-кліматичні умови регіону досліджень. Третій розділ містить оцінку ведення мисливського господарства у ШНПП та проведення біотехнічних заходів. Робота виконана на 58 сторінках друкованого тексту, містить 19 таблиць, проілюстрована 14 рисунками. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (35 джерел).
Keywords: Шацький національний природний парк; мисливське господарство; біотехнічні заходи