Субстантивно-атрибутивні моделі творення вторинних номінацій у медійних текстах - Навальна, Марина Іванівна; Костусяк, Наталія Миколаївна; Межов, Олександр Григорович (Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, 2023)
У статті схарактеризовано субстантивно-атрибутивні словосполучення з опорним іменником фронт у контексті міжтематичних зрушень, стилістичного й комунікативно- прагматичного потенціалу; докладно описано вторинні номінації, у яких підпорядковані прикметники конкретизують семантичний потенціал головного слова; виявлено, що двокомпонентні синтаксичні одиниці аналізованого різновиду представлені в різних за тематикою газетних публікаціях, які інформують про широкий спектр діяльності людей, а їхня спільність полягає в акцентуванні на об’єднанні й згуртованості українців, причетних до різних професійних сфер.
Keywords: вторинна номінація; лексема; словосполучення; іменник; прикметник; українська мова; мова масмедіа; засоби масової інформації; 811.161.2'367.4:[316.77:ЗМІ