Рейтинги та ренкінги: інвестиційне позиціонування України - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, E. B. (Рівненський державний гуманітарний університет; Рівненський інститут слов’янознавства Київського славістичного університету, 2013)
Проаналізовано інформаційну функцію ренкінгів і рейтингів, їхню роль в інвестиційному позиціонуванні України, вплив на інвестиційні рішення акторів глобального ринку. Автор доводить, що ренкінги і рейтинги країни по різних показниках враховується у формулах інвестиційних рішень, обумовлюють репутацію та імідж країни. Досліджено можливості застосування рейтингування при аналізі інвестиційного клімату країни. Analyze the information function of rankings and ratings, their role in the investment positioning in Ukraine, the impact on investment decisions of actors of the global market. The author argues that the rankings and ratings of the country according to various indicators are taken into account in the formulas of investment decisions, determine the reputation and image of the country. The possibility of using rating for the analysis of the investment climate of the country.
Ratings and rankings: investment positioning in Ukraine
Тихомирова Євгенія Борисівна - доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародної інформації Волинського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: індекс; рейтинг; ренкінг; інвестиційне позиціонування; asymmetry of information; image; investor; investment climate; investment positioning; index; rating; ranking; reputation; Ukraine