Оваднівська ТГ Волинської області: туристичний потенціал історико-культурної спадщини індустрії гостинності - Єрко, Андрій Віталійович; Мельник, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович; Яцуняк, Віктор Анатолійович (Приватний вищий навчальний заклад «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука», 2025)
Трансформація місцевого самоврядування, що розпочалася з прийняттям у 2015 році Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» [5], стала початком нового етапу розвитку територій, де завдяки чіткому формуванню нових адміністративних утворень – територіальних громад (ТГ), набуттю ними фінансової та правової свободи вдалося створити передумови для інтенсивного і прогресивного розвитку громад. Розраховуючи, в більшій мірі, переважно на свої ресурси громади для розв’язання соціальних та економічних проблем розпочали пошук можливостей для ефективного розвитку різних напрямків економічного потенціалу. Одним із таких напрямків є сталий розвиток історико-культурної ресурсної бази громади, що створить передумови для залучення її об’єктів історико-культурної спадщини до галузі туризму та рекреації регіону, посилить можливості здійснення освітнього процесу, збільшить значення патріотичного виховання молоді, відтворить та відродить основні аспекти історичної минувшини територіальної громади.
Keywords: туризм; рекреація; індустрія гостоинності; історико-культурна спадщина; територіальна громада; Оваднівська територіяльна громада; Володимирський район; Волинська область; 911.3:330.15]:379.8+930.85(477.82-37)