Вступ до фаху - Бояр, Андрій Олексійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Вивчення дисципліни «Вступ до фаху» передбачає ознайомлення студентів зі структурою системи вищої освіти в Україні, з принципами та механізмами організації навчального процесу у вищих навчальних закладах України загалом та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки зокрема. Студенти повинні зорієнтуватись стосовно того, які види навчальної роботи їх чекають за увесь період навчання в бакалавраті за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини», як правильно організувати свій навчальний процес з урахуванням індивідуальних особливостей організму, психіки, пам’яті тощо. Також у студентів повинно сформуватись поняття про міжнародні економічні відносини як освітню та наукову спеціальність, а також як про сферу міжнародних відносин, про історію їх виникнення та розвитку, про такі поняття як міжнародний поділ праці, теорії міжнародної торгівлі, міжнародний рух капіталу та міжнародні валютно-кредитні відносини, міжнародна міграція робочої сили, міжнародна передача технологій, міжнародна економічна інтеграція тощо.
Keywords: структура системи вищої освіти України; організація навчального процесу у закладах вищої освіти України; види діяльності студентів; основні категорії міжнародних економічних відносин